OM OSS

OM OSS

OM VEÅSAND SKÄRGÅRDSBISTRO

Sommaren 2021 slog vi upp dörrarna till Veåsand Skärgårdsbistro.

Bistron är belägen i vackra Havsviken Veåsand i Docksta. Här kan du avnjuta god mat och dryck med fantastisk utsikt över Norrfjärden. Vår specialitet är Napolitanska pizzor med dom bästa råvarona från italien. Hit kan du komma med bil och båt eller varför inte ta husbilen elller husvagnen och bo över på Skuleberget Havscamping. Hoppas vi ses, välkommen!

 

 

HUR ALLT BÖRJADE 

När vi mitt i mörkaste vintern bestämde oss för att bygga en restaurang vid Skuleberget Havscamping kom vi ganska snabbt fram till att vi skulle försöka kroka arm med någon med erfarenhet och kunskap som kunde hjälpa oss att få ut det bästa ur vår vackra handbyggda italienska pizzaugn.

 

Vår matleverantör tipsade oss om en kille i Umeå vid namn Rosario som fått sin pizza skolning genom sin italienska far. Vi ringde upp honom och berättade vad vi hade på gång. Rosario började direkt prata så passionerat om pizzabakningens alla konster och efter någon minut in i samtalet sa Rosario ”Du hör, jag älskar deg!”. Ja, Rosario älskar verkligen den äkta degtillverkningen.

 

Under vårt samtal tipsade också Rosario oss om sin bagar- och konditorkompis Mattias Svensson, till vardags teknisk rådgivare inom bageribranschen på företaget IREKS. ”Mattias är grym på napolitanska pizzor. Han har tävlat i World Pizza Champion Cup, drivit stenugnsbageri med sin fru i massa år. Jag kollar om han kan komma upp och köra en start up clinic med er personal!”.

 

Någon dag senare fick vi ett samtal av en glad filur med halländsk dialekt: ”Hej, det är Mattias! Jag tänkte bila upp till er och hjälpa till. När passar det?” Vi bestämde en dag då Mattias och Rosario skulle komma till oss för att köra en start up clinic med vår sommarpersonalen. Det var efter den dagen som vi för första gången kände att vi kommer få ihop det och det kan dessutom bli hur bra som helst!

 

Så älskar du napolitansk pizza lär du inte vilja missa detta!

Hoppas vi ses!

 

/Personalen :-) 

 

(Den glade filuren på bilden är Mattias)