Havsnära camping vid foten av Skuleberget

Välkommen till Skuleberget Havscamping, en oas av äventyr och avkoppling i Höga Kustens hjärta. På vår camping blandas naturskön miljö med förstklassiga faciliteter för husbilar, husvagnar och stugor med havsutsikt.

Se pris & boka

Information

Nedan hittar du allt du behöver veta om våra ställplatser och vår camping. Klicka på det du vill veta mer om. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss per telefon eller mail.

Ställplatser

Bokning av ställplats går endast att göra online och vid 3 övernattningar eller längre vistelse. Vid bokning sker betalningen i bokningssystemet.


Skuleberget Havscamping erbjuder 39 ställplatser.

Samtliga 39 ställplater har ett 10A eluttag.

Samtliga ställplatser är 6,5 meter breda och underlaget är en plan grusyta.

Såväl husbilar som husvagnar är välkomna.

Det ej tillåtet att sätta upp förtält pga MSBs rekommendationer om 4 meters säkerhetsavstånd/fritt mellan boendeenheterna.


HÖGSÄSONG


Drop-in. Vid ankomst parkera ditt fordon vid betalstationen. Gå sedan upp till vår personal i receptionen/kiosken och fråga om det finns några lediga platser.


Anländer ni utanför våra öppettider 10:00 - 16:00 så parkera fordonet, gå runt på området och kolla i fall ni ser en plats med grön skylt på elstolpen. Grön = ledig. Vita platser är däremot upptagna eller förbokade.


Betala sedan i betalningsautomaten och placera biljetten i vindrutan fram.


Förbokad plats. Vid ankomst parkera ditt fordon vid betalstationen. Gå därefter upp till vår personal i receptionen/kiosken och fråga vart er plats är.


Anländer ni utanför våra öppettider 10:00 - 16:00 så parkera fordonet, gå runt på området och kolla efter en vit skylt på dom numrerade elstolparna med ert namn på.


LÅGSÄSONG


Drop-in. Ställ dig på en plats som med grönskylt på elstolpen, gå sedan och betala vid betalstationen.


Förbokad plats. Om du förbokat en plats så kommer ditt namn stå på en vit skylt på en av dom numrerade elstolparna.


Väl incheckade och betald så har ni fri tillång till toalett, dusch, bastu, el, wifi


Varmt välkomna!Stugor

2-bäddsstuga med wc & dusch.

 

Förutom rejält med havsutsikt erbjuder stugorna pentry med mikrovågsugn, kyl/frysfack, två fåtöljer och bord samt två enkel/dubbelsäng.

 

Ett bänkset utanför stugan för mysiga frukost och middagsstunder.


Campingen erbjuder fri WIFI och bastu.

 

Bokning av stuga går endast att göra online och vid 2 övernattningar eller längre vistelse. Vid bokning sker betalningen i bokningssystemet.


Gästhamnen

Framför vår sjöbod ligger nu en 24 meter lång flytbrygga med ett djup på 5,1m ytterst, 3,3m på hälften och ca 1,1m inne vid kajen. 

BRA ATT VETA

 Vid sjöboden finns ström och färskvatten, det ingår i hamnavgiften samt bastu.

I övrigt har man samma tillgång till faciliteter som vår bilburna gäster dvs toaletter, duschar, latrintömnlng, diskstation, sophantering etc. I vår lounge finns en liten kiosk och turistinformation. 

 

Det går tyvärr inte att boka en båtplats.

Det går bra att ringa till receptionen för information gällande beläggning. 

Telefon: 076-105 35 08


Vår bistro

VEÅSAND SKÄRGÅRDSBISTRO

Bistron är belägen i vackra Havsviken Veåsand i Docksta. Här kan du avnjuta god mat och dryck med fantastisk utsikt över Norrfjärden. Vår specialitet är Napolitanska pizzor med dom bästa råvarona från italien. Hit kan du komma med bil och båt eller varför inte ta husbilen elller husvagnen och bo över på Skuleberget Havscamping. Hoppas vi ses, välkommen!


ÖPPETIDER

Vårsäsong

Fredag & Lördag 1 Maj- 20 Juni

Kl. 16-22

Högsäsong

21 Juni- 17 Augusti

Alla Dagar 16-22

Höstsäsong

Fredag & Lördag 23 Augusti - 28 September

Kl. 16-22

KONTAKTA OSS

TELEFON: 076-105 35 08

E-MAIL:  info@skulebergethavscamping.se

VEÅSAND 212

873 96 DOCKSTATrivsel & Regler

Nattro - Respektera att tystnad skall råda mellan kl 22.00-07.00.


Förutom sunt förnuft så utgår vi från Svenska Campingvärdars fastställda ordningsregler. Campingpersonal äger rätten att avvisa gäster som inte följer dessa fastställda regler.

 

Husbilsplatserna är avsedda för incheckade gäster. Eventuella besökare måste parkera på gästparkeringen/Getsvedjebergsparkeringen.

 

Motortrafik i gånghastighet är nödvändigt för in- och utresor.

 

Hundar hålls kopplade inom campingområdet och rastas utanför området.

 

Grillning med ved är tillåten vid anordnade grillplatser. Grillning med gas/kolgrill vid campingtomterna är tillåten med grillar på ben eller dyl. Var observant om det råder eldningsförbud.

 

Bastun är öppen för alla våra incheckade gäster och ingår i vistelsen. Den går inte att boka, det är frisittning som gäller.
Om vår camping

Upptäck den idylliska Skuleberget Havscamping. En camping belägen ett stenkast från Örnsköldsvik och Kramfors i hjärtat av Höga Kusten, där vi erbjuder en oförglömlig campingupplevelse för både husbilar, husvagnar och de som föredrar bekvämligheten i en stuga. Med en perfekt blandning av naturskönhet och moderna faciliteter är vår camping det ultimata boendet för alla som söker en avkopplande semester i Sveriges storslagna landskap.

Förutom våra välutrustade ställplatser för husbil och husvagn, där gäster kan njuta av tillgången till el, toalett, dusch, bastu och gratis Wi-Fi, erbjuder vi också mysiga 2-bäddsstugor med wc och dusch. Varje stuga har ett pentry utrustat med mikrovågsugn, kyl/frysfack, två fåtöljer och bord, samt flexibla sovalternativ med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng. Utanför stugan finns ett bänkset, perfekt för att avnjuta frukost eller middag med en härlig havsutsikt.

Skuleberget Havscamping är den perfekta utgångspunkten för att utforska allt vad Höga Kusten har att erbjuda, från vandring i Skuleskogens Nationalpark till äventyr på själva Skuleberget med Via Ferrata-klättring eller musikaliska upplevelser vid Naturscen Skuleberget. Med en direkt närhet till vatten är det också ett utmärkt läge för båt- och kajakutflykter till Sveriges högsta ö Mjältön, den charmiga Ulvön, eller någon av de många magiska stränderna och klipporna längs kusten.

Med en egen sandstrand vid havsviken Norrfjärden, bara några meter från campingen, erbjuder Skuleberget Havscamping allt du behöver för en avkopplande semester. Oavsett om du föredrar att spendera din tid i en stuga med havsutsikt, på en ställplats med din husbil eller husvagn, är vårt mål att din vistelse hos oss ska bli så minnesvärd och behaglig som möjligt.

Varmt välkomna till Skuleberget Havscamping – där äventyr möter avkoppling i en av Sveriges mest unika naturmiljöer.

Utforska Höga Kusten: en guide till fantastisk camping


Höga Kusten, med dess storslagna landskap och UNESCO-listade natur, erbjuder en perfekt bakgrund för en minnesvärd campingsemester. Oavsett om du reser med husvagn, husbil eller föredrar bekvämligheten i en stuga, har detta område något att erbjuda för alla. Här är din guide för att få ut det mesta av din vistelse.


1. Välj rätt campingplats


När du väljer din campingplats i Höga Kusten, tänk på närheten till regionens ikoniska sevärdheter och natursköna platser. Här är några förslag som kombinerar bästa möjliga faciliteter med tillgång till unika naturupplevelser:


Faciliteter och Plats


Nära Skuleskogens Nationalpark: Campingplatser som ligger i närheten av Skuleskogens Nationalpark erbjuder en unik möjlighet att utforska ett av Sveriges mest spektakulära naturområden. Parken är känd för sin dramatiska landskap med djupa skogar, klippiga kustlinjer, och den berömda Slåttdalsskrevan – en djup klyfta mellan två berg. Sök efter campingplatser som erbjuder goda faciliteter och enkel tillgång till vandringsleder in i parken.


Vid Höga Kustenbron: För de som är intresserade av både natursköna vyer och tekniska underverk, är camping nära Höga Kustenbron idealisk. Bron erbjuder en fantastisk utsikt över landskapet och är en ikon för regionen. Campingplatser i detta område ger ofta en bra kombination av tillgänglighet och natursköna platser, perfekt för de som vill utforska både kusten och inlandet.


Nära naturen


Ulvöarna: För en mer avlägsen upplevelse, överväg att campa i närheten av Ulvöarna, de största öarna i Höga Kusten. Dessa öar är tillgängliga med båt och erbjuder unika landskap, från lugna stränder till historiska fiskebyar. Camping här ger dig möjligheten att uppleva den lugna ölivsstilen, med närhet till vatten och möjligheter till kajakpaddling, fiske, och vandring.


Rotsidan: Ett annat naturskönt område är Rotsidan, känd för sina släta klippor och långa stenstränder som sträcker sig flera kilometer längs kusten. Det är en idealisk plats för de som söker lugn och ro vid havet. Campingplatser nära Rotsidan erbjuder ofta enkel tillgång till dessa unika naturområden, där du kan njuta av solnedgångar och bad i kristallklart vatten.


Genom att välja din campingplats med hänsyn till dessa sevärdheter kan du maximera din upplevelse av Höga Kusten. Oavsett om du föredrar att vara nära vatten, skog, eller historiska platser, finns det en plats för dig. Kom ihåg att kontrollera tillgängligheten av faciliteter och tjänster på campingplatsen för att säkerställa en bekväm vistelse, och planera din resa så att du får tid att utforska allt vad denna fantastiska region har att erbjuda.


2. Planera din resa


Bokning i förväg: Speciellt under högsäsongen är det klokt att boka din plats i förväg. Detta säkerställer att du får plats på önskat boende och kan även hjälpa dig få en stuga eller ställplats som har ett lite bättre läge på campingen.


Resplan: Höga Kusten sträcker sig över ett stort område med många sevärdheter och aktiviteter. Planera din rutt så att du kan uppleva så mycket som möjligt utan att behöva stressa. Ta med kameran för att fånga landskapets skönhet!


3. Packa Smart


Anpassa efter Säsong: Packa kläder och utrustning som är lämplig för säsongen. Även under sommarmånaderna kan kvällar och nätter vara svala. Glöm inte regnkläder och vindtätt för de oförutsägbara väderförhållandena.


Campingutrustning: Förutom standardutrustning för din husvagn eller husbil, överväg att ta med cyklar, vandringsutrustning, eller fiskeutrustning för att fullt ut njuta av Höga Kustens utomhusaktiviteter.


4. Respektera Miljön


Håll Rent och Tyst: Var medveten om din omgivning och andra campare. Använd de avsedda faciliteterna för avfall och håll ljudnivån nere, särskilt på kvällen.


Eldningsregler: Var uppmärksam på lokala eldningsregler. Använd bara eldstäder som är tillåtna och se till att elden är helt släckt innan du lämnar platsen.


5. Upptäck Lokala Attraktioner


Utforska och Njut: Höga Kusten är fylld med vackra vandringsleder, historiska sevärdheter och pittoreska byar. Missa inte att besöka platser som Skuleberget, där du kan ta linbanan upp för berget, eller att vandra delar av Höga Kustenleden för oförglömliga utsikter.


Kulturella Upplevelser: Ta chansen att lära känna den lokala kulturen genom att besöka marknader, museer och andra evenemang. Det lokala köket är också något som inte bör missas, så prova gärna regionala specialiteter.


Med rätt förberedelser kan din campingresa till Höga Kusten bli en avkopplande och äventyrlig upplevelse. Oavsett om du söker efter lugnet i en stuga, friheten med din husbil, eller det enkla livet i din husvagn, är Höga Kusten den perfekta destinationen. Packa din äventyrslust och upptäck allt vad denna underbara region har att erbjuda!

60% OFF

on everything in store