Havsnära ställplatser vid foten av Skuleberget

Upptäck Skuleberget Havscampings strax intill Skuleskogens nationalpark, en perfekt bas för äventyr i Höga Kustens storslagna natur. Med moderna faciliteter, direkt tillgång till stranden och närhet till regionens bästa aktiviteter erbjuder vi en unik upplevelse där äventyr möter avkoppling.

Se pris och boka ställplats

Information

Nedan hittar du allt du behöver veta om vår camping och ställplatser. Klicka på det du vill veta mer om. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss per telefon eller mail.

Ställplatser

Bokning av ställplats går endast att göra online och vid 3 övernattningar eller längre vistelse. Vid bokning sker betalningen i bokningssystemet.


Skuleberget Havscamping erbjuder 39 ställplatser.

Samtliga 39 ställplater har ett 10A eluttag.

Samtliga ställplatser är 6,5 meter breda och underlaget är en plan grusyta.

Såväl husbilar som husvagnar är välkomna.

Det ej tillåtet att sätta upp förtält pga MSBs rekommendationer om 4 meters säkerhetsavstånd/fritt mellan boendeenheterna.


HÖGSÄSONG


Drop-in. Vid ankomst parkera ditt fordon vid betalstationen. Gå sedan upp till vår personal i receptionen/kiosken och fråga om det finns några lediga platser.


Anländer ni utanför våra öppettider 10:00 - 16:00 så parkera fordonet, gå runt på området och kolla i fall ni ser en plats med grön skylt på elstolpen. Grön = ledig. Vita platser är däremot upptagna eller förbokade.


Betala sedan i betalningsautomaten och placera biljetten i vindrutan fram.


Förbokad plats. Vid ankomst parkera ditt fordon vid betalstationen. Gå därefter upp till vår personal i receptionen/kiosken och fråga vart er plats är.


Anländer ni utanför våra öppettider 10:00 - 16:00 så parkera fordonet, gå runt på området och kolla efter en vit skylt på dom numrerade elstolparna med ert namn på.


LÅGSÄSONG


Drop-in. Ställ dig på en plats som med grönskylt på elstolpen, gå sedan och betala vid betalstationen.


Förbokad plats. Om du förbokat en plats så kommer ditt namn stå på en vit skylt på en av dom numrerade elstolparna.


Väl incheckade och betald så har ni fri tillång till toalett, dusch, bastu, el, wifi


Varmt välkomna!Stugor

2-bäddsstuga med wc & dusch.

 

Förutom rejält med havsutsikt erbjuder stugorna pentry med mikrovågsugn, kyl/frysfack, två fåtöljer och bord samt två enkel/dubbelsäng.

 

Ett bänkset utanför stugan för mysiga frukost och middagsstunder.


Campingen erbjuder fri WIFI och bastu.

 

Bokning av stuga går endast att göra online och vid 2 övernattningar eller längre vistelse. Vid bokning sker betalningen i bokningssystemet.


Gästhamnen

Framför vår sjöbod ligger nu en 24 meter lång flytbrygga med ett djup på 5,1m ytterst, 3,3m på hälften och ca 1,1m inne vid kajen. 

BRA ATT VETA

 Vid sjöboden finns ström och färskvatten, det ingår i hamnavgiften samt bastu.

I övrigt har man samma tillgång till faciliteter som vår bilburna gäster dvs toaletter, duschar, latrintömnlng, diskstation, sophantering etc. I vår lounge finns en liten kiosk och turistinformation. 

 

Det går tyvärr inte att boka en båtplats.

Det går bra att ringa till receptionen för information gällande beläggning. 

Telefon: 076-105 35 08


Vår bistro

VEÅSAND SKÄRGÅRDSBISTRO

Bistron är belägen i vackra Havsviken Veåsand i Docksta. Här kan du avnjuta god mat och dryck med fantastisk utsikt över Norrfjärden. Vår specialitet är Napolitanska pizzor med dom bästa råvarona från italien. Hit kan du komma med bil och båt eller varför inte ta husbilen elller husvagnen och bo över på Skuleberget Havscamping. Hoppas vi ses, välkommen!


ÖPPETIDER

Vårsäsong

Fredag & Lördag 1 Maj- 20 Juni

Kl. 16-22

Högsäsong

21 Juni- 17 Augusti

Alla Dagar 16-22

Höstsäsong

Fredag & Lördag 23 Augusti - 28 September

Kl. 16-22

KONTAKTA OSS

TELEFON: 076-105 35 08

E-MAIL:  info@skulebergethavscamping.se

VEÅSAND 212

873 96 DOCKSTATrivsel & Regler

Nattro - Respektera att tystnad skall råda mellan kl 22.00-07.00.


Förutom sunt förnuft så utgår vi från Svenska Campingvärdars fastställda ordningsregler. Campingpersonal äger rätten att avvisa gäster som inte följer dessa fastställda regler.

 

Husbilsplatserna är avsedda för incheckade gäster. Eventuella besökare måste parkera på gästparkeringen/Getsvedjebergsparkeringen.

 

Motortrafik i gånghastighet är nödvändigt för in- och utresor.

 

Hundar hålls kopplade inom campingområdet och rastas utanför området.

 

Grillning med ved är tillåten vid anordnade grillplatser. Grillning med gas/kolgrill vid campingtomterna är tillåten med grillar på ben eller dyl. Var observant om det råder eldningsförbud.

 

Bastun är öppen för alla våra incheckade gäster och ingår i vistelsen. Den går inte att boka, det är frisittning som gäller.
Om oss och våra ställplatser

Upptäck en unik ställplats nära Örnsköldsvik och Kramfors, i hjärtat av Höga Kusten på Skuleberget Havscamping. Vi erbjuder en perfekt mix av bekvämligheter mitt i en av Sveriges mest storslagna naturmiljöer. För dig som söker äventyr med husbil eller husvagn, är våra ställplatser idealiskt utrustade med allt du behöver för en komfortabel vistelse – inklusive eluttag, toalett, dusch, bastu och Wi-Fi. Ett boende utöver det vanliga helt enkelt.

Njut av det bästa av två världar; moderna faciliteter omgivna av Höga Kustens hisnande landskap. Våra ställplatser välkomnar både husbilar och husvagnar, och ger dig en unik bas för att utforska områdets skönhet. Vår camping är den perfekta utgångspunkten för ditt äventyr i Höga Kusten, där du kan uppleva allt från vandring i Skuleskogens Nationalpark till musikaliska upplevelser vid Naturscen Skuleberget eller spännande Via Ferrata-klättring på självaste Skuleberget. Vi erbjuder även mysiga stugor på vår camping. Läs mer och hyr din stuga här.

För vattenälskare erbjuder området fantastiska möjligheter att utforska via båt eller kajak. Ge dig ut på äventyr till Sveriges högsta ö, Mjältön, besök Bottenhavets pärla Ulvön, eller upptäck de magiska stränderna och klipporna längs Höga Kusten. Skuleberget Havscamping har en egen ca 100 meter lång sandstrand vid havsviken Norrfjärden, bara 30-60 meter från samtliga ställplatser, där du kan njuta av solnedgången efter en dag full av äventyr.

Varmt välkomna till Skuleberget Havscamping – ett boende där äventyr möter avkoppling, och där varje besök blir en oförglömlig del av din resa genom Höga Kusten.

Hitta rätt ställplats i Höga Kusten: En guide


Höga Kusten, med sina dramatiska landskap, djupa skogar och kristallklara vatten, erbjuder en unik upplevelse för alla som älskar det fria livet på vägen. Att utforska denna del av Sverige är ett utmärkt sätt att komma nära naturen samtidigt som du behåller flexibiliteten och bekvämligheten med din husbil eller husvagn. Här är din guide till att göra det mesta av din tid i Höga Kusten, med fokus på att hitta de bästa ställplatserna för en oförglömlig semester.


Välja rätt ställplats


När du planerar boende för din resa till Höga Kusten, är det viktigt att överväga platsens faciliteter och dess läge i förhållande till regionens sevärdheter.


Faciliteter är nyckeln: Sök efter ställplatser eller camping som erbjuder de faciliteter som är viktiga för dig, vare sig det är elanslutningar, tillgång till rent vatten, eller Wi-Fi. Många ställplatser i Höga Kusten erbjuder utmärkta faciliteter som gör din vistelse både bekväm och angenäm.


Nära sevärdheter: Välj en ställplats som ger dig lätt tillgång till Höga Kustens många attraktioner. Om du är intresserad av vandring, leta efter platser nära Skuleskogens Nationalpark eller Höga Kustenleden. För en kulturell upplevelse, överväg ställplatser nära de historiska fiskebyarna eller Ulvöarna.


Skuleskogens Nationalpark: En ställplats i närheten av Skuleskogens Nationalpark erbjuder omedelbar tillgång till några av de mest spektakulära vandringslederna i regionen, inklusive utsikten från Slåttdalsskrevan. Det är ett perfekt läge för naturälskare som vill utforska parkens unika flora och fauna.


Höga Kustenbron: En ställplats med utsikt över Höga Kustenbron ger inte bara en fantastisk vy utan också enkel tillgång till både norra och södra delarna av Höga Kusten. Bron är en symbol för området och ett måste för alla besökare.


Ulvöarna: För en unik skärgårdsupplevelse, välj en ställplats som ger dig möjlighet att enkelt ta en båt ut till Ulvöarna. Dessa öar erbjuder en blandning av vacker natur, historiska sevärdheter och avslappnade aktiviteter som fiske och kajakpaddling.


Rotsidan: Älskare av havet bör överväga en ställplats nära Rotsidan, känt för sina släta klippor och lugna vatten. Det är en idealisk plats för att njuta av solnedgångar, bad och picknickar vid vattnet.


Tips för en lyckad semester på ställplats i Höga Kusten


Boka i förväg: Under högsäsongen kan ställplatser bli snabbt uppbokade, så planera i förväg för att säkerställa din plats.


Respektera naturen: Höga Kusten är ett område med stor biologisk mångfald och naturskönhet. Se till att följa principerna för "Lämna inga spår" genom att hålla både camping och ställplatser rena och minimera din påverkan på miljön.


Utforska lokalt: Använd din tid på ställplatserna för att utforska lokala sevärdheter och uppleva den lokala kulturen. Besök lokala marknader, prova regionala delikatesser och ta del av de aktiviteter och evenemangsom erbjuds.


Att utforska Höga Kusten från ställplatser erbjuder en unik frihet att uppleva denna storslagna del av Sverige på dina egna villkor. Med rätt förberedelser och en öppen inställning kan du se fram emot en resa fylld med äventyr, avkoppling och oförglömliga minnen!

60% OFF

on everything in store