Båttur till Ulvön

Båttur till Ulvön

ULVÖN - BOTTENHAVETS PÄRLA

 

Det brukar sägas att man bör göra minst ett besök per år till Ulvön för att må riktigt bra! Därför känns det extra roligt att vi i sommar kan erbjuda kvällsturer från Skuleberget Havscamping ut till Ulvön med M/S Asta.

 

Ulvön är vår skärgårds största turistiska besöksmål och var en gång i tiden Norrlands största fiskeläge och kallas ibland för Bottenhavets pärla eller Norrlands Sandhamn. Här kan du strosa längs hamngatan och de många ikoniska röda fiskebodarna. Här finns Ulvö kapell, ett av Norrlandskustens äldsta från 1622, med fina vägg- och takmålningar. En promenad upp till Lotsberget, med panoramavy över hela Ulvöhamn och skärgården rekommenderas varmt. Givetvis ska man även passa på att äta gott på någon av ön restauranger under sin vistelse.

 

Resan ut till Ulvön tar cirka 35 minuter vilket inte bara är det snabbaste sättet att "kollektivt" ta sig ut till Ulvön, utan mest troligt även den vackraste. Vi stannar 3 timmar på ön innan vi styr hem mot Veåsand och Skuleberget Havcamping.

 

DAGAR

Uppdateras våren 2023.

 

TIDER

Uppdateras våren 2023.

 

Pris: 400kr/per person tur och retur.

 

OBSERVERA!

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en resa om deltagarantalet blir för lågt, alternativt om väderförhållandena riskerar att förstöra upplevelsen. Vi anser att en stor del av upplevelsen med att åka till Ulvön eller Mjältön är båtresan dit och hem. Därför väljer vi att ställa in vid dåliga väderutsikter som hård vind,regnväder eller dimma. Givetvis ersätter vi då 100 % av betald biljett. Köpt biljett går ej att avboka.